taller Meditació+Esmorzar


Respiració Conscient: meditació Mindfulness (Atenció Plena)

meditació

La meditació és un procés d’auto-transformació i auto-coneixement que consisteix en el desenvolupament de nivells més alts de consciència.

La meditació de l’Atenció Plena en la Respiració va ser originalment ensenyada per Buda i és essencialment no-sectària i pot ser practicada per persones de qualsevol religió o de cap.

En aquesta mètode, simplement observem les sensacions de la nostra respiració. El ritme suau de la respiració ens calma. Estar atent a les subtileses de la respiració ens ajuda a centrar la ment. Poc a poc, el contentament, la claredat y el plaer s’enforteixen. La nostra atenció és absorbida més i més per la respiració, i aquesta absorció nodreix les emocions.

Aquest estat d’absorció/introspecció pot ser utilitzat com a base per a cultivar la consciència i la percepció.

Avui dia està comprovat que la pràctica de la meditació midfulness ajuda a reduir estats d’estrès, ansietat i depressió.

Treballem la ment amb la ment. Presents en el moment present.

Aquesta pràctica es divideix en 4 parts: En la primera comptem les respiracions després de cada exhalació. En la segona part, comptem les respiracions abans de cada inhalació. En la tercera part deixem de comptar. En la quarta i última part ens centrem en el punt on sentim l’inici de la respiració.

La meditació és guiada de l’inici a fi i no cal experiència prèvia. Persones que no poden seure al terra poden fer servir una cadira.

.

Esmorzar conscient

mandarina

 L’esmorzar és una excel.lent oportunitat per posar en pràctica la actitud de l’atenció plena.

És l’àpat que ens mou des del nostre món interior a la nostra participació en la vida, marcant la transició entre el descans i el treball.

Com?

Triant aliments que siguin equilibrats nutricionalment – més que menjar ens nodrim – i que tinguin procedència que respecti criteris ecològics i de justícia social.

En aquest taller t’oferim un esmorzar deliciós amb hidrats de carboni complexes, vitamines, minerals, proteïnes, àcids grassos i fibres. T’ensenyem com fer-ho a casa, i et donem idees i alternatives de com fer esmorzars creatius i nutritius de forma senzilla, com requereix la nostra rutina ocupada 😉

Perquè?

Si prenem un esmorzar que contingui aliments naturals i energètics, amb proteïnes i greixos de qualitat, ens sentirem més centrats i amb més disposició tot el matí, i tindrem molt menys ganes de menjar dolços la resta del dia.

 

PROGRAMA

Primera part :

  1. escalfament amb estiraments suaus
  2. instruccions de com seure per meditar sense fer-se mal (seure a la cadira està permès!)
  3. pràctica de la meditació guiada
  4. comentaris

Segona part :

  1. presentació del menú i de les seves propietats nutricionals
  2. esmorzar
  3. consells nutricionals i intercanvi d’idees

Informació pràctica:

  • Portar roba còmoda i mitjons
  • Una tovallola gruixuda o una manta petita, o un bloc de ioga, o un coixí.
  • un xal o fulard per a tapar-se

On: al bonic i acollidor espai de “La lleteria del Poble Sec”

C/Salvà, 42 – Local2

<Metro> Paral.lel

.

Proper taller:

 (fes clic a l’imatge per ampliar-la)

meditacióndesayunotardor2013

Anuncios